Хърватия срещу Португалия 1/8 финал

Хърватия направи немислимото, след пълен обрат срещу настоящите шампиони Испания, като спечели с 2: 1 в Бордо. Интересн е факта, че “La Furia” е непобеден в европейско първенство от 2004 г. насам, когато точно Португалия спечели срещу тях в груповия етап. Дванадесет години по-късно и двата отбора, които могат да се похвалят с такова постижение ще се срещнат в пряк сблъсък на четвърт-финал на UEFA Euro 2016, а испанецът Карлос Веласко е назначен за съдия на тяхната 1/8 финална среща. Сега това е със сигурност един от най-очакваните мачове на кръга и той идва точно в събота вечер, което прави атмосферата още по-грандиозна.

Въпреки горчивия вкус, след като загуби два гола преднина срещу Чехия, Хърватия показа характер в своята последна Група D и след поедата над Испания, излезе начело. Испания кроеше други сметки, но се класира втора и ще срешне трудния съперник Италия.

Футболна статистика преди Евро 2016 1/8 финал между Хърватия и Португалия

Хърватия едва ли иска да погледнете назад към статистиката с Португалия, тъй като срещу тях има не само загуби, но няма и отбелязан гол, поне за последните им 3 мача назад. Най-тежко бе поражението преди 20 години на UEFA Euro 1996 година в Англия. Стадиона в гр.Нотингам приветства Група D между двете държави, която завършиха с победата 3: 0 в полза на Португалия. Тогава португалците спечелиха след ранен гол от легендата Луиш Фиго, последван от гол на Жоао Пинто и трети гол вкара в последните минути Домингош Оливейра. Това остава най-важният сблъсък между двете страни и бе последван от още два мача между Хърватия и Португалия, където отново “мореплавателите” печелят с 2: 0 през 2005 г. и 1:0 през 2013 с гол на Кристиано Роналдо.
Интересен е факта, че “Стад Феликс Боларт” е късметлийско място за хърватския футбол. Това беше същия стадион, където Хърватия започна най-успешната си футболна история – третото място на Мондиал 1998.

Евро 2016: Хърватия срещу Португалия – съвети за прогноза:
След борбения дух показан срещу Испания и като цяло добрата клективна играя, в никакъв случай не можем да отпише Хърватия, независимо, че се изправят, срещу футболна сила, като Португалия. Статистиката, обаче в пола на португалците, а последните мачове и хървати и португалци направиха резултатни срещи. 3:3 и 2:1. В този мач можем да заложим на над 2,5 гола в мача, като очакваме бърза игра и множестов голови възможности и от двата отбора.