Евро 2016 – последни новини от Франция

Евро 2016 – броени дни до началото на футболния шампионат

Остават броени дни до старта на Европейското първенство по футбол във Франция. Отборите вече са ясни, както и групите. За първи път тази година бе въведено правилото за 24 участника, като основната цел е първенството да е по-интересно и да могат повече страни да вземат участие в турнира.

Във Франция тече трескава подготовка за Евро 2016. На това първенство се очакват сериозни мерки за сигурност, като домакина е отделил допълнителни близо 18 млн.евро за видеонаблюдение. Мерките за сигурност включват увеличен брой цивилни полицаи в масовия градки транспорт, както и нови модели детектори на входовете на стадионите. Част от любителите на футбола са още притеснени след атентатите в Париж и част от тях ще останат да набюдават двубоите от евро 2016 пред телевизионните екрани, въпреки предварително закупените билети, но организаторите не очакват много голям отлив на фенове по стадионите.

Европейските първенства винаги са били изпълнени с висок футболен заряд и настроение, като дано и този път гледаме футбол на високо ниво, пълни стадиони и положителни емоции.

Евро 2016 стартира на 10 Юни и завършва на 10 Юли 2016-та година с финал на Стад дьо Франс в Париж. Стадиона във френската столица е с капацитет, близо 82 000 места и е 5-тия по големина в Европа.