Обосновани футболни прогнози

futbol-liato-2019

Любителите на спорта и по-специално на футболни прогнози са чести посетители в интернет. Всеки един от тях търси възможност да увеличи шанса си за печалба, а в основата на това стои необходимостта от повече информация за дадена среща или срещи.

Обоснованите прогнози са един вид обобщение и анализ на дадена футболна среща. Експертите в прогнозирането, работят с ясни и конкретни факти за класиране на отборите в дадено първенство, момента форма, предимство на даден отбор у дома или като гост. Факторите, които влияят са от голямо значение за изхода на даден мач. Тук не бива да изпускаме и това, дали всички футболисти са на разположение на треньора или част от тях са наказани или контузени. Това също накланя везните в една или друга посока, когато говорим за прогнозиране на футболни срещи.

Обоснованите футболни прогнози за мачовете днес дават много повече информация и са за предпочитане от любителите на залаганията. Тук можем да научим за резултатите от последните няколко срещи на даден отбор у дома и като гост. Има отбори, които не се представят особено добре в първенството, намират се в средата на класирането, но у дома играят на пълни обороти, достатъчно силно, дори да победят топ отборите в класирането. Същото положение може да се случи и при такива отбори, които са силни гости. Фактори, които са много важни при анализа на дадена прогноза.

Друг любопитен фактор е изминалите мачове между отбор А и отбор Б. Има такива футболни срещи, в които даден отбор, независимо от класирането в момента играе много успешно срещу друг отбор. Статистиката се запазва, дори и при голяма разлика в класирането, затова трябва да се прегледат миналите мачове през последните години на отборите, когато са играли един срещу друг.

Футболните прогнози, които са обосновани, дават достатъчно ясна представа за дадена футболна среща и се използват за различни видове прогнози – краен резултат, прогноза за първо или второ полувреме, над и под голове, азиатски хендикап и други.