Allsvenskan – Прогнози за Шведски футбол

allsvenskan

В сеозна на лятото, повечето почитатели и любители на футболната игра, търсят алтернатива на топ първенствата в Англия, Испания, Италия и Германия, които вече са приключили и са в почивка.

Къде да залагаме сега, когато няма толкова мачове?

Решението е да се съсредоточим в мачове в Швеция, Норвегия, Финландия и като цяло скандинавските страни.

Защо те игрят лятото?

Защото, както е известно на повечето, това са северни държави със суров климат и лятото температурите са около 20-25 градуса и рядко ги превишават. Зимата при тези виелици и снегове е трудно да се играе футбол, при ниски температури, понякога и под /-20/градуса. Затова при тези държави лятото е най-добрия футболен сезон. Избора от срещи не е никак малък. Тук ще разгледаме по-специално Allsvenskan или така наречената Шведска футбола лига.

В момета Малмьо е водач в класираането с 27 точки, следван от Норкйопинг отново с 27 и Йостерсунд с 21. По всичко личи, че както миналия сезон в Allsvenskan, Малмьо ще се бори за титлата, а основен конкурент ще му бъде Норкйопинг. Все още е рано за прогнози за шампион по футбол в Шведската лига, но последните години наблюдаваме битка за титлата от тези два отбора. През сезон 2014/2015 шампиона бе именно Норкйопинг.

АИК, Юргорден, Хамарби и Елфсборг, също имат своите шансове този сезон, но всичко зависи от предстоящите срещи и мотивацията на тези отборите, някои от които минали шампиони и дългогодишни участници в Лига Европа.

Шведското първенство е интересно и дава предпоставки за залози на мачове, както и възможност за игра на над 2,5, над 3,5 , а защо не и повече голове. Срещите, като цяло са резултатни, но и букмейкърите знаят това и не предлагат много високи коефицинети за оувъри. Все пак можем да опитаме и да намери и коефициенти над 1,7, над 1.80 в определени случай за позиция над 2,5 гола примерно.

Желаем ви успех!