Гришо ли е новият номер едно?

В последните месец, а защо не и година, наблюдаваме голям прогрес при един изгряващ тенесист на световно ниво, а имено Григор Димитров.

Въпреки скептиците, особенно в България, Григор има много голям потенциал да бъде номер едно във света. Това го виждат вече и мнозина специалисти в чужбина. Той се обигра достатъчно, натрупа опит, а и най-важното, има талант. Без талант, почти е невъзможно да стигнеш върха в този спорт, а и по-принцип в други области, но особенно тениса, тук си е необходим, а Гришо си го има. Виждаме, как мач след мач нашия тенисист става все по-добър, има все по-силен сервиз, а и започва да се контролира по време на тенис мача.

Липсва му едно и по скоро трябва да работи над него, както и повечето български спортисти, а то е психика. Както казват някой, може да бие най-силния и да падне от най-слабия. Гришо мисля, че трябва да работи над психиката, да има повече самочувствие, защото наистина е добър и е талант.

Като възраст, като техника, като издържливост, той вече показа, че може да бие и най-силните, но не всеки мач. Това става с опит и контрол, но скоро се надяваме да може да се справя с играчи, като Надал, Федерер и Джокович.

Ето и малко резултати от последните дни:

  • Григор Димитров – Тием – 2:1
  • Григор Димитров – Гофин – 2:0

Успех!