3 съвета за успешни футболни прогнози

3 съвета за футболни прогнози

Днес ще ви разкажем за това, как да направите успешни футболни прогнози и ще ви дадем няколко съвета, като всеки може да си прецени за себе си дали да се вслуша в тях и дали да ги вземе под внимание. Преполагаме мнозина от вас любители и почитатели на футболните прогнози търсят начини и съвети да бъдат по-успешни и да правят по-добри прогнози на футболни мачове. Основно ще се спрем на най-залагания спорт футбола, поне в Европа.

  1. Отделяйте голямо внимание на статистика. Макар и в дадена прогноза да присъстват още много други важни елементи, статистиката си остава водеща. Погледнете класирането, вижте кой на кое място е във временото класиране на дадената футболна лига. Как се представя отбора у дома и като гост. Временната форма на отборите е също от голямо значение. Това е важен показател, тъй като отбор с добра моментна форма, придобива и самочувствие и допълнително желание за победа и може да това да му помогне в дадения мач. Головата разлика също не е за пренебрегване, особенно що се касае за игра на голове.
  2. Важен показател е статистика между двата отбора. Макар и на различни позиции с голяма разлика в класирането, сме били свидетели колко важно е стастиката между двата отбора. Има случаи, в които даден отбор е по-слаб, с по-слаба форма и по-ниско в класирането, но точно срещу определен отбор играе успешно. Това отново се повтаря и в текущия мач. Понякога това действа психологически на съперника, който знае, че няма победа с години срещу отбора и това го демотивира малко или много или му действа психически.
  3. Кои играчи ще играят и има ли отсъстващи, особено от най-класните футболисти на даден отбор? Понякога дори и един ключов играч, на който разчита отбора решава мача до известна степен. Неговото присъствие или отсъствие се отразява на цялостната форма на отбора в дадения мач.