Какво е обоснована прогноза?

обосновани прогнози за футбол или други спортове

Обосновани прогнози за футбол и други спортове

Oбоснованите прогнози във футбола са често срещани в онлайн сайтовете за залози и по-точно в сайтовете, които дават прогнози на футболни срещи. Някои от блогърите или така наречените също типстъри ( хората даващи спортни прогнози), някои от които са и блогъри в своите сайтове и блогове, дават обосновани прогнози като целта е обосновка на дадената прогноза, а не само да се направи прогноза и да се напише, а да се каже:

  • защо тази прогноза е такава и от какво следва, че прогнозата ще е 1х2, ще бъде над или под голове, ще бъде 1 на азиатски хендикап, 2 на азиатски хендикап, х на азиатски хендикап и други опции. Тук за мен основнот, което се цели е да се напише защо тази прогноза е такава и дадения човек, който дава тази прогноза и япубликува в сайта той се обосновава и затова се казва обоснована прогноза.
  • да се даде повече информация за дадената спортна среща и какво точно се има в предвид че даден отбор ще победи, ще завърши наравно и ще загуби дадения мач. Има различни прогнози според времетраенето, като може да се даде футболна прогноза за деня, за седмицата или по-дълъг период, като може и да се прогнозира кой ще стане шампион след месеци например. Тук могат да се включат различни статистически данни, защо това е така, защо дадения типстър мисли така, като той се обосновава с факти и статистика Прогнозата може да бъде направена и да за друг вид спорт, а не само футбол. Може да се дават тенис прогнози, баскетболни прогнози, хокейни прогнози, прогнози за моторни спортове и те да се обосновават.
  • понякога е възможно да видите В обоснована футболна прогноза и процента вероятност макар, че тук вече отиваме и към математическите футболни прогнози, които също Ще разгледаме със специален на материал. Обоснованите футболни прогнози също така могат да включват и математическа статистика, като процентно изражение на прогнозата( прогноза единица с процент на вероятност 75%). Ето тук се включва и част от математическата прогноза но в основата основателната футболна прогноза Според мен лично обоснованата прогноза би следвало да е по-изчерпателна и да има много повече информация и материал за нея.

Обосновани футболни прогнози могат да се срещат в специализираните сайтове за футболни прогнози и като цяло за спортни прогнози и залози. Когато напишете в Google на обоснована футболна прогноза то ще ви излязат и голяма част от сайтовете където може да прочетете и да видите такива прогнози на различни блогъри и специалисти по прогнозиране на спортни срещи, като по принцип тези сайтовете с по-висок рейтинг и по-посещаван излизат по на чело в класиране в търсачката на Google.

Видове  обосновани футболни прогнози

  • Кратки обосновани футболни прогнози – при тях основно се залага на по-сбит текст ,който конкретно дава информация Защо срещата ще завърши с такъв знак, защо прогнозата е а направена така. Често срещано е когато прогнозите са по-кратки, те да бъдат по-малко като текст, но повече на брой. Като пример за уикенда могат да се направят, 4,5,6,7,8 прогнози, но по-принцип броя им е около четири, пет да кажем които са по -кратки, сбити и в тях се цели да се включи максимално информация в няколко изречение. Дава се най-важното накратко в прогнозата.
  • Подробни и обосновани футболни прогнози – при този вид прогнози по принцип те са по-малко на брой като пример може да има една-две прогнози за Събота или Неделя или другите дни от седмицата,като тази прогноза започва с по принцип увод и следва изчерпателна информация. Защо прогнозата е с такъв знак, включва статистически данни, класирания, не само през настоящата, но и за последните няколко години. Могат да се напишат мачовете между двата отбора как са завършвали, какви ще бъдат прогнозните състави, в тази среща Ще има ли отсъстващи футболисти, Ще има ли нови футболисти, които са закупени наскоро от трансферния пазар и други данни за дадения мач или спортно събитие. Информацията е изчерпателна, като може да се напише и формата на отбора на единия отбор и на другия отбор, може да се даде статистика на атака, на защита и друга футболна или спортна информация, ако мача не е футбол, а друг спорт. Пишещия прогноза може да каже според него, къде са силните и слабите страни на даден отбор. Като чрез подробната обоснована прогноза потребителят може да си даде по-ясна представа и да научи повече за двата отбора и за самата прогноза.