Финал Шампионска лига 2021 прогноза

шампионска лига отбори

Финала за Шампионска лига ще се играе на 29 Май 2021 година, като до тази фаза стигнаха отборите на Манчестър Сити и Челси. Един мач, в който има много различни коментари, кой ще победи, но едно е сигурно и двата отбора се готвят усилено и предполагам ще са в топ форма. Манчестър Сити разполага с класни играчи, много стабилен състав и най-вече обигран в годините, а Челси са сравнително млад отбор, който постепенно навлиза във форма и покава, че може да се бори и да побеждава най-силните отбори, както го доказа и срещу Манчестър Сити. Две победи, едната за Фа Към и втората за първенството в Англия.

Какво да очакваме от мача?

В този двубой смятам, че и двата отбора имат шанс за успех. Сити не трябва да се отпуска, въпреки по-доброто представяне и по-добрите резултати, като цяло през сезона в Англия и Шампионска лига. Те без особени затруднения стигнаха финала, а и показаха класа срещу силни отбори, като Дортмунд, ПСЖ, а преди това и от Мюнхенгладбах. Отбора има всички показатели да спечели този мач, а според букмейкърите коефициента за победа се движи 1,80-1.90, така че не можем да кажем, че е нисък и все пак това е финал.

Челси в битка за титлата?

Челси ще направи всичко възможно да спечели този финал за Шампионска лига за сезон 2020/2021 година или дори и да завърши наравно то в продълженията или при дузпите да победи. Трудно се стига до тук, а и това не става всяка година, в предвид силните отбори, които се борят за трофея в Шампионска лига. Челси има силен състав, все още млад, няма толкова опит като Манчестър Сити, т.е става дума за настоящия отбор, като иначе Челси има голям опит в Евротурнирите и Шампионската лига, специално. Предимство е победите над Манчестър Сити последните срещи, а също и силната игра в контраатаки. Можем да кажем, че имат шанс и въпреки по-високия коефициент за победа, която им дават букмейкърите Челси също може да победи в тази среща.

Според мен тук аз ще предпочета знак 1 или победа за Манчестър Сити. Много силни мачове през сезона, силно представяне в Премиършип и Шампионска лига и с леко печелене на точки. Добър треньор, който вече е изградил отбора и сега просто се наслаждава на постигнатото и на резултатите. При положение, че Манчестър Сити не се отпусне или не подцени противника, според мен знака тук е 1-ца , като вероятно с един гол разлика в полза на Манчестър Сити. Победа за домакина е моята прогноза в този мач. Желая ви късмет!