Финал на Евро 2020 ( Италия с Дания или Англия)

Wallpaper Euro 2020

Кой ще е съперника на Италия по пътя към купата на Евро? Това са два отбора Англия или Дания. Предстои да видим и втория квалифицирал се за финала, като тази вече от 22:00 часа ще излязат Дания и Англия в битка за финала.

Какво можем да очакваме от тези два отбора във втория полуфинал?

Интересен мач, в който Дания и Англия ще трябва да излъчат победител, а това е възможно да стане и след продължения или дузпи. Все пак повечето привърженици на футбола ще стискат палци своя любим отбор от Евро 2020 да продължи още в редовното време, тъй като и финала е след по-малко от седмица и играчите да имат време да си отпочинат. Италия очаква някой от двата отбора, като според мен биха предпочели Дания, все пак Англия е по-голяма футболна сила, но като футбол не бих казал, че англичаните превъзхождат датчаните според футболни качества.

Можете да видите актуалните коефициенти за ЕВРО 2020 от Уибет от тук.

Италия очаква своя съперник на финала

Италия се класира след продължения и дузпи, като въпреки голямото желание от началото на срещата и натиск от страна на италианците, постепенно те дадоха владеенето на топката на Испания. Двата отбора имаха положение, като мога да кажа сравнително равностоен мач, с леко предимство във владеенето на топката на испанците, но по-чистите положения, а и гредата, която уцелиха Италия прави мача почти равен. При дузпите италианците бяха по-съсредоточени и продължават напред, като в момента изчакват да видя, с кой отбор ще се паднат.

Нека кажем и малко повече за другите два съперника, които очакват своята битка за финал за Евро 2020. Това са Англия и Дания.

Англия

Постепенно отбора поналучка верния ритъм и мач след мач започна да вкарва повече голове, като старта не бе особено впечатляващ. Все пак те прекъснаха серията от повече от 50 години срещу Германия и победиха с 2:1, като германците нещо са позагубили форма последно време и логично треньора Льов ще освободи мястото на друг наставник. Англия има добри нападатели в лицето на Стърлинг и Кийн, а и другите футболисти са известни, но понякога отегчават с бавното си темпо на игра и връщане назад. Това е явно тактиката на отбора на това Европейско първенство.

Дания

Дания не стартира добре, но в последствие подобри играта и сега ще се надява да стигне финал. Дали ще успее ще разберем днес след края на мача. Дания има добър отбор, който играе колективно и постигна доста добри резултати до тук. Предполагам, че част от играчите, които липсваха в предишния мач сега ще са разположение на треньора с изключение на Ериксен, който се възстановява след здравословния проблем, който получи в първия мач. Дания могат да се противопоставят, а и според мен мога да победят Англия. Пожелавам ви успех!