ЦСКА с нов треньор и ръководство

CSKA Sofia

ЦСКА София отново смени треньора, като това се случва доста често в полседно време. Около 2,3 месеца е период в който се задържа треньора, след което се прави смяна, като това не е много добре нито за играчи, нито за фенове. Все пак този път заедно със треньора се сменя и ръководството, като се предполага, че по този начин ще има добри резултати занапред. Стойчо Младенов е знакова фигура на стадион “Българска Армия” и е познато лице с много успехи, най-вече за ЦСКА София, като предстои да разберем как ще се справи и дали ще класира отбора на 1-во място, каквато е и целта този сезон.

Дълго време Лудогорец е шампион на България по футбол и ЦСКА последните години все остава втори или трети, както се случи миналия сезон, но вече червените фенове искат титла. Това естествено минава през класни играчи, а и не само, а такива, които се радават за клуба. Червените почти всеки сезон продават по някоя от звездите си, като това носи солидни приходи, но в същото време и се отразява на качеството на игра. Трудно е за кратко време момчетата да се аклиматизират и да се обиграят и когато това стане един или повече играчи биват продадени, което пък води до нови титуляри, които също имат време да паснат на играта и на указанията на треньора. Лично мое мнение е, че независимо кой е треньора трябва да му се даде повече време, а и също ако е възможно и клуба има финанси, то да не продава, а да гради отбора. Могат да се получат приходи от реклами, от продажба на фланелки, екипи и други спортни стоки с знака на ЦСКА София. Ръководството най-добре знае как да подходи, като ще е добре този път Стойчо Младенов и екипа му да изкарат възможно по-дълго време и да изградят един отбор, който да е лидер не само в България, но и в Европа.

Стойчо Младенов наследи Любо Пенев на мястото старши треньор, като се спомена, че оферта към Любо има от ЦСКА 1948. Предстои да видим, къде ще отиде Любослав Пенев и ще намери ли нова работа в България или ще се пробва в чужбина.

Стойчо Младенов ще бъде заедно с новия си екип от специалисти, като изпълнителния директор на червените ще бъде Филип Филипов.