Коментар на мача Джокович – Медведев

Коментар на мача между Джокович и Медведев, който се игра снощи на финала на тенис турнира US Open 2021 година.

Джокович излезе в този финал, с големи надежди, да стане първия тенисист с 21 титли от големия шлем, но за съжаление на него и феновете му не успя да се справи. Мача още в началото започна с пробив на Медведев. руснака бе много концентриран и игра с лекота. сервизите му влизаха, а и няма как да не кажем, че имаше и определена доза късмет, но в спорта, а и навсякъде това е много важно. Имаше точпки, които бяха на косъм да са Джокович, но след видео повторението се виждаше, че макар и малко, но са в полза на руснака Медведев.

Мача ще се запомни с много силния сервиз на Медведев, който много трудно би бил спрян и от играчи, като Джокович. Медведев бързо приключваше своите геймове, а при Джокович нещата не бяха така. При негов сервиз, често се стигаше до равенство и макар и трудно успяваше да спечели подаванията, но имаше и пробиви. Още в първия сет се стигна до пробив от страна на Медведев, което допълнително изнерви сръбския тенисист. Джокович дори в изблик на неврвност счупи ракетата си в земята, но това още повече наклони везните към Медведев.

Очакванията бяха, че именно Медведев ще се изнерви, тъй като често го е правил. В турнира Aустрелиън Опен, отново двамата бяха на финала и тогава положението бе точно противоположно. Руснака се изнерви и грешеше във важни моменти, което донесе победа на сърбина с 3:0 тогава, но тук Медведев бе много спокоен и само в края на мача допусна леко разконцентриране, но вече водеше с голяма разлика и ставаше дума за съвсем малко точки, които му трябваха за спечелване на мача.

Като цяло очакванията от джокович бяха доста големи, но напрежението явно и умората от петсетовия мач преди няколко дни със зверев, допълнително наклониха везните в полза на Медведев. така Медведев спечели заслужено, с показаната игра и то с 3:0 сета, като по този начин добави и първия си спечелен финал от турнир от големия шлем. Досега руснака често беше на финали, но все нещо не му достигаше или психиката не му бе на ниво и губеше. Хубав мач бих казал, но Джокович не показа целия си потенциал и многото грешки и напрежението не му позволиха да спечели 21-вата титла от големия шлем и да стане номер 1 в историята по този показател .все пак той е на 34 и предполагам ще има още 1,2 години поне да постигне тази си цел. Нека не забравяме, че и Рафаел Надал и Роджър Федерер са също с 20 титли и те все още играят. Федерер вече понамали темпото, в предвид че е на 40 години, но Рафаел Надал се възстановява от контузия и е възможно и той да се включи скоро в битките. Все пак той е на 35 и вероятно и той ще има година, да вземе участие в още турнири.