Футболни прогнози и статистика

футболни прогнози и статистика

Футболни прогнози и статистика – неща, които вървят ръка за ръка, когато говорим за прогнозиране на футболни срещи.

Футболни прогнози и статистика са основните компоненти на една прогноза. Залагащите, знаят, че без информация и подробен анализ на дадена среща е трудно да се направи печеливша прогноза. За тяхно съжаление, в определени случай статистика не оправдава крайния резултат на срещата, тъй като винаги има изненади. Нека дадем един пример. Отбор А играе отбор Б. Отбор А има 8 мача над 2,5 гола от последните си 10 срещи. Отбор Б има 9 мача над 2,5 гола в последните си 10 срещи. Двата отбора са резултатни, но ето, че в следващия си мач резултата е 1:0, нямаме над 2,5 гола, дори нямаме гол/гол в тази среща. Това е рядкост по принцип, но се случва.

Като цяло статистиката дава основата на една прогноза. Как отборите се справят у дома или при гостуванията си, колко са резултатни, допускат ли прекалено много голове и тн и тн.

Класирането също е от голямо значение. То не зависи толкова при старта на първенството, но след 5,6 изиграни мача, започват да се очертават лидерите в дивизията. Отбор, който миналта година е бил в първите 3, тази година е в долната половина на таблицата, като причините за това, могат да бъда от финансов характер, продадени футболисти, смяна на треньор или като цяло слаба спортна форма. Един пример можем да дадем с Анжи Махачкала.Този отбор бе сред лидерите преди няколко години, но предния сезон се бори за оцеляване в Руската Висша лига и завърши точно над чертата.

За това казваме, че информацията и статистиката са изключително важни при футболните прогнози. Футболни прогнози и статистика – две неизменно свързани неща. Тук отново, както и преди ще подчертаем, че без късмет също не става, така, че успех, късмет и повече анализ и статистика във вашите футболни прогнози.